Tiedotteet
0,00 €
VARAA VERKOSSA
SAAPUMINEN
LÄHTÖ
SAAPUMINEN
LÄHTÖ
VARAA VERKOSSA
PVM

Aikuisia

Lapsia (4-11 vuotta)

Lapsia (0-3 vuotta)

SAAPUMINEN

LumiLinnalla on taikuutta ilmassa

Kemin LumiLinnassa juhlistetaan kiinalaista uutta vuotta torstaina 15.2. Luvassa on uskomattomia taikatemppuja, kun Taikuri-illusionisti Henri Kemppainen pääsee yllättämään linnan väen lähitaikuudella. "Mitä silmät saavat todistaa, sitä järki ei pysty selittämään. Lähitaikuus saa yleisön totaalisesti repeilemään, parasta hyvän tuulen viihdettä vuosikausiin!" Näin muun muassa on kuvailtu Kemppaisen tekemää lähitaikuusohjelmaa. Kemppainen on vuoden 2016 Evento Awards-voittaja. Hän nappasi Vuoden paras esiintyjä-pokaalin samana vuonna, kun Kemin LumiLinna valittiin samaisissa kisoissa vuoden parhaaksi majoituspaikaksi. LumiLinnan käytävillä kannattaa siis kuljeskella torstai-iltapäivänä silmät tarkkoina, sillä et tiedä missä sinut yllätetään. Kemppaisen tapaa linnalla klo 17-18 ja illalla hän esiintyy vielä Lumiravintolassa. Kannattaa siis ainakin nyt varata illallinen jääpöytien ääressä! Sisään linnaan pääsee normaalilla sisäänpääsylipulla tai kausikortilla. Kemiläisten kortilla saa alennuksen ja perheiden kannattaa lunastaa edullisempi perhelippu.

Jääkaruselli pyörii pitkin päivää

Uuden vuoden vaihtumista juhlistetaan LumiLinnalla tietysti myös ilotulituksin klo 18.00. Alueen käsityöläisiä on kutsuttu linnalle myymään ja esittelemään paikallisia tuotteita eli pientä markkinahumuakin on luvassa. Ihmetystä ja iloa tuo varmasti niin paikallisille kuin matkailijoille meren jäällä LumiLinna-alueen edustalla koko päivän pyörivä jääkaruselli. Tällaista ihmettä ei vielä olla Kemissä koettu ja Kemin Matkailussa ajatellaan, että jo on aikakin, kun lumen ja jään elämyksiä halutaan ihmisille tarjota. LumiLinna avattiin tänä vuonna jo heti aamusta ja juhlia päätettiin linnalla kiinalaisen uuden vuoden aikaan. Nyt liikkeellä on jo hiihtolomalaiset ja matkailijoita on kaupungissa kaikista eniten. Toivomus on, että päivästä on iloa niin kaukaa meille tuleville vieraille, kuin paikallisillekin. Jääkarusellia pääsee ihmettelemään ja testaamaan niin aamulla kuin illallakin. Ehtii siis hyvin vielä työpäivän jälkeenkin paikan päälle riemuitsemaan.

Eläimet esiintyvät linnan lumi- ja jäätaiteessa

Kemin LumiLinna on vuosittain kaupunkiin nouseva lumen ja jään taideteos ja koostuu LumiRavintolasta, LumiHotellista, LumiKappelista ja tuubimäestä, näköalapaikasta ja mm. lapsille tehdystä jäämäestä. Tämän vuoden linna on vuorossaan 23. ja teemana on lapsiperheitäkin ilahduttavat metsän eläimet. Linnan lumipallomaskotit Arttu ja Terttu ovat paikalla perinteen mukaisesti päivittäin. Tapahtumien yhteydessä esittäytymässä käyvät myös lapsimaskotit Pilvi ja Pyry.

Maaliskuun 17. päivä linnalla saadaan tavata myös Muumilaakson asukit, kun he tulevat esittämään talviseikkailun kolmen tutun hahmon voimin ja tietysti tervehtimään linnan pieniä vieraita.

Rohkenetko kosimaan talven ihmemaassa?

Ensi vuonna lumen ihmeitä voi ihastella ympäri vuoden, kun alueelle rakennettava ympärivuotinen LumiLinna-rakennus avaa ovensa vuoden loppuun mennessä. Enää ei tarvitse matkailijoiden turhaa etsiskellä huimaa nähtävyyttä LumiLinna-kaupungista keskellä kesää. Ympärivuotisessa LumiLinnassa voi juhlia myös vaikka häitä talvimaisemissa keskellä kesää.

Häät mielessä, LumiLinnalla onkin haastettu kosijoita ystävänpäivälle. Jos kosinnan saa jakaa matkailuyhtiön sosiaalisessa mediassa on tarjolla onnelliselle parille illallinen LumiRavintolassa. Sen voi nauttia samaisena päivänä tai vaikkappa kiinalaisen uuden vuoden taikuutta sisältävässä illassa. Toki illallisen voi nauttia sitten ensi vuonna siellä ympärivuotisessa rakennuksessakin.

Ystävänpäivänä voi myös nautiskella vaaleanpunaisia hattaroita LumiRavintolassa. Päivän kunniaksi ne ovat tarjolla kaksi yhden hinnalla. Hattaroita ei yleensä nautiskella talviolosuhteissa, mutta kaikkea kannattaa kokeilla.

Kemin keskustassa luistellaan ja lasketaan mäkeä perjantaista 26.1. lähtien. Avajaiset pidetään perjantaina 26.1. klo 14 alkaen Täiköntorilla. Kemin kaupunki tarjoaa lämmikkeeksi kuumaa kaakaota, kahvia ja munkkeja 500:lle ensimmäiselle kävijälle. Luistelun lisäksi alueella voi laskea mäkeä. Täiköntorin kioski toimii keskuspaikkana, josta voi vuokrata luistimia ja kypäriä. Toimintaa pyöritetään kokeiluluonteisesti maaliskuun 11. päivään asti, mutta jos sääolosuhteet vaativat niin alue suljetaan aikaisemmin. Tämä talvi kokeillaan ja kerätään palautetta seuraavaa talvea varten. Mukana toiminnassa ovat Kemin Factori ja nuorisotoimi, Kemin kaupungin elinkeino-, työllisyys- ja tekniset palvelut, Kalle’s Burger, Kemin Lämärit, Sea Lapland Safaris ja Kemitiimi.  

Luistelukentällä soi musiikki ja välinevuokraustoiminta on avoinna torstaista sunnuntaihin klo 14-20. Muuna aikana voi luistella ja laskea mäkeä omin päin. 

Lisätiedustelut:

Kemin kaupunki, elinkeinopalvelut

elinkeinoTämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Kemiin lumesta rakennettu linna on vuorossaan 23.

Avajaispäivänä LumiLinnalla oli hilpeä tunnelma, kun lapsille  ohjattua toimintaa vetivät sosionomi-opiskelijat hauskoissa eläinasuissaan heti klo 10 lähtien.  Koko LumiLinnan lumipallomaskotti-perhe oli paikan päällä ihastuttamassa niin matkailijoita kuin lapsivieraita. LumiLinnan oppaat olivat kertomassa vieraille lumirakentamisesta ja tämän vuoden linnan teemasta ja sen sanomasta. Mukana päivässä oli myös pari lapsille sadusta tuttua yllätysvierasta. Linna avasi ovensa tänä vuonna ensimmäistä kertaa heti aamusta. Matkailijat pääsivät siis tutustumaan lumiseen nähtävyyteen myös ennen Sampon jäänmurtaja-risteilyä. Kaupungin toinen ehdoton matkailullinen vetonaula LumiLinnan lisäksi on Jäänmurtaja, joka on risteillyt matkailukäytössä jo 30 vuoden ajan. Vierailijoita kulki linnalla tasaiseen tahtiin koko päivän. LumiLinnalla on kyllä käynyt paljon vieraita tutustumassa lumirakentamiseen jo pitkin tammikuuta ja viime yönä oli ensimmäiset yöpyjät LumiHotellissa. Linna on rakentunut ennätystahdissa ja edustaa taidokasta lumirakentamista parhaimmillaan.
 

LumiLinna rakennetaan lumesta ja jäästä

LumiLinnan suunnittelusta ja rakentamisesta vastaa Frozen Innovations, arkkitehtina on toiminut Rauno Ruonansuu jo usean vuoden ajan. Veistosten suunnittelu on tehty yhteistyössä Kemin Matkailu Oy:n ja kansainvälisen veistäjätiimin kanssa. Tämänvuotisen teeman idea metsän eläimistä tuli henkilökunnan ideakilpailun tuloksena. Eläimet ihastuttavat ja kiinnostavat kaikenikäisiä riippumatta kulttuurista ja kotimaasta. Tämän vuoden lumitaide näytti kiinnostavan kovasti myös perheen pienempiä. Eläinten tassujen ja kavioiden jälkiä arvuuteltiin yhdessä ja eläinvarjotaidetta tehtiin ahkeraan lumihotellin huonetaulujen tyyliin. Hotellin sviittien eläinsatuaiheet ja näyttävä Luxury Sviitti King Kong-veistoksineen olivat vierailijosta hyvin vaikuttavia.

LumiLinna rakennetaan merivedestä tehdystä lumesta ja jäästä. Tykitettyä lunta tarvitaan noin 26 000 kuutiota ja jäätä puolestaan 300 kuutiota. Kemissä pysyvä lumi saatiin jo marraskuun puolessa välissä, mutta taivaalta sateleva lumi ei ole tarpeeksi kestävää ja tasalaatuista rakentamiseen. LumiLinna on avoinna huhtikuun puoleen väliin saakka päivittäin klo 10-18, jonka jälkeen se pikkuhiljaa palautetaan mereen. Matkailijoita linnalla käy paikallisten ja kotimaisten hiihtolomavierailden lisäksi eri puolilta maailmaa. Kemin LumiLinnalla juhlistetaan ensimmäistä kertaa kiinalaista uutta vuotta 15.2. ja tapahtumia on muun muassa perinteeksi muodostunut Muumilaakson vierailu linnassa. Monipuoliset ohjelmapalvelut yhteistyössä Lapland Safariksen kanssa mahdollistavat useamman päivän loman Kemissä jäätyneen meren maisemissa.
 

Vuoden päästä LumiLinna on avoinna ympäri vuoden 

Kemin Matkailu Oy on aloittanut ympärivuotisen LumiLinna-rakennuksen työt paraikaa. Matkailuyhtiö haluaa tarjota vierailleen lumen ja jään elämyksen läpi vuoden. Kemissä on kesällä keskiyön aurinko ja syksyllä revontulet ja metsät täynnä marjoja ja sieniä. Muun muassa nämä asiat houkuttelevat ihmisiä matkustamaan Meri-Lappiin, mutta  kaupunki tarvitsee myös ainutlaatuisen nähtävyyden ja mikä sen osuvampi LumiLinna-kaupunkiin kuin ympärivuotinen talven ihmemaa. Rakennukseen tulee monipuolisesti matkailua tukevia palveluita kuten ravintola, sauna- ja hyvinvointipalvelut, ohjelmapalvelut ja matkamuistomyymälät.

Elämyksellinen LumiLinna on saanut maailmanluokan tunnustuksia

LumiLinna koostuu tuttuun tapaan LumiRavintolasta, LumiHotellista ja LumiKappelista. Näiden lisäksi linnalla ihastellaan taidokasta lumi- ja jäätaidetta ja pidetään hauskaa muun muassa tuubimäessä. LumiRavintola sai tunnustuksen viime vuonna World Luxury Restaurant-kilpailussa elämyksellisenä ravintolana. Siellä tarjoillaan päivän lounas klo 11-14, johon ei tarvitse erikseen ilmoittautua. Ennalta varatut kolmen ruokalajin illalliset taas tarjoillaan klo 18.30 ja 19.00. LumiHotellin ja alueen pienhuviloiden asiakkaita palvelemassa on vuorokauden ympäri henkilökuntaa. Palvelurakennus Service Point:ssa. Rakennuksen yläkerrassa on lämmin kahvio, josta on loihakat näköalat meren jäälle. Niin LumiHotelli, kuin pääsääntöisesti lasista tehdyt huvilat eli Seaside Glass Villas ovat voittaneet global winner palkinnon World Luxury Hotel Awards-kisassa.