Kemin LumiLinna 2017 juhlistaa satavuotista Suomea
0,00 €
VARAA VERKOSSA
SAAPUMINEN
LÄHTÖ
SAAPUMINEN
LÄHTÖ
VARAA VERKOSSA
PVM

Aikuisia

Lapsia (4-11 vuotta)

Lapsia (0-3 vuotta)

SAAPUMINEN

SuomiFinland100-banneri sininen RGB 790x444

Uusi LumiLinna-alue kehittyy ympärivuotiseksi matkailukeskittymäksi

LumiLinna rakentuu Kemiin vuosittain ja tulevana vuonna 22. linna nousee uudelle paikalle, kuitenkin edelleen keskustan tuntumaan meren rantaan Kemin Mansikkanokalle. Nyt kun LumiLinna-alueesta kehitetään ympärivuotista matkailukeskittymää, jossa päänähtävyytenä tulee olemaan vuodesta 2018 alkaen ympärivuotinen LumiLinna, alueelle avataan joulukuussa myös meren rannalle pienhuvilat, joista avautuu upea merinäköala ympäri vuoden. Kesällä alueella toimii myös leirintäalue, joka tulee kantamaan myös LumiLinna-nimeä. LumiHotelli on tämän vuoden Evento Awards -voittaja parhaana majoituspaikkana ja kilpailee parhaillaan World Luxury Hotel 2016-kisassa, josta palkinnot jaetaan Qatarin pääkaupungissa Dohassa 29.10. Majoitustoiminnan kehittäminen on oleellinen osa matkailun kehitystyötä Kemissä.

LumiLinna 2017

LumiLinna 2017 on avoinna päivittäin 22.1.-9.4.2017 ja LumiLinna-alueen avajaisia juhlitaan 21.1.2017. Uusi palvelurakennus valmistuu vuoden vaihteessa ja palvelee talvella Lumilinnan sekä Villojen asiakkaita ja kesällä Camping alueen asiakkaita entistä paremmin. Yöpyjille tila tarjoaa vuorokauden ympäri lämpimän lounge-tilan, suihku- ja wc-tilat, sekä matkalaukkusäilytyksen. Palvelurakennuksesta löytyy myös aamiaistila joka päivällä toimii kahviona. Pääsyliput LumiLinnaan maksavat 15 €/ 9 € ja tarjolla on toki myös tutuksi tulleet kausikortit.

Teemana Suomi 100 vuotta

LumiLinnassa on kiinnitetty aina huomiota siihen, että kokonaisuus on loppuun asti hiottu ja säilyy sellaisena koko kauden ajan. Teema vaihtuu vuosittain ja on tulevana vuonna LumiLinna - Suomi 100. Kemin LumiLinna vie tietoutta Suomesta ja suomalaisesta kulttuurista monipuolisesti maailmalle niin markkinoinnin keinoin, kuin kokemuksen kautta matkailijan vieraillessa linnalla. Puolet vierailijoista on kotimaisia ja toinen puoli koostuu ulkomaalaisista matkailijoista. LumiLinnalla vierailee matkailijoita yli 50 maasta vuosittain. LumiRakentaminen, teeman mukaan muotoilu ja lumi- ja jääveistokset, sekä monipuolinen viikko-ohjelma, ja suomalainen makumaailma LumiRavintolassa, edustavat suomalaista identiteettiä ja maisemaa. Olemme ylpeinä mukana juhlistamassa satavuotista Suomea Kemin LumiLinnalla.

Hyvinvointia luonnosta ja merestä

LumiRavintolassa tarjotaan laadukasta ruokaa elämyksellisessä miljöössä. Ravintolassa voi ruokailla noin 200 elämyshakuista asiakasta kerrallaan. Kolmen ruokalajin lämmin ateria nautitaan merestä nostetusta jäästä tehtyjen pöytien äärellä. LumiRavintolan 2017 menuissa käytetään muun muassa paikallista karitsaa ja siikaa, sekä lähimetsien marjat maistuvat muun muassa linnan mehuissa. “Suomen juhlavuoden kunniaksi LumiRavintolassa tarjoillaan ryhmille tilauksesta myös Suomi 100-menu, joka koostuu neljästä suomalaisia makuja edustavasta ruokalajista” iloitsee ravintolatoimenpäällikkö Merja Hooli.

Linnan Rantamajan kodassa nautitaan lappilaisia tapaksia meren rannassa tulen äärellä. Monipuolinen liikkuminen ympärivuotisesti tehdään tutuksi matkailijoiden parissa. Perinteiset suomalaiset talviurheilulajit ja liikkuminen ja luonnossa retkeily ja oleminen nostetaan esiin viikko-ohjelmassamme. LumiLinnalla ilahduttaa lumesta ja jäästä tehdyt liukumäet ja lumiolympialaiset ovat hyvä vaihtoehto henkilöstön työhyvinvointipäivään. Selkäsaareen eli Seikkailujen Saarelle on linnalta lyhyt matka hiihtäen, kävellen tai mm. moottorikelkalla huristellen. Monipuolista ohjelmaa saarelle on kehitetty niin talvi- kuin kesämatkailua ajatellen.

Yleistä tietoa Kemin LumiLinnasta

Kemin LumiLinna on täysin merivedestä rakennettu upea nähtävyys, joka koostuu LumiRavintolasta, LumiHotellista, LumiKappelista ja muun muassa lumi- ja jääliukumäistä. Linnan rakentamiseen tarvitaan noin 25 000 kuutiota lunta ja rakentaminen tapahtuu joulu-tammikuun aikana. LumiLinnan rakentaminen edustaa taitavaa suomalaista lumi- ja jäärakentamista. Vieraillessaan linnalla kannattaa ehdottomasti osallistua opastetulle kierrokselle, jonka aikana kerrotaan LumiLinnan historiasta, suunnittelusta ja rakentamisesta, sekä esitellään monipuolisesti vuotuinen teema.

Jean-Sibelius-SnowRestaurant