Info

Kemin LumiLinna 2017

Kemin LumiLinna rakennetaan aivan kaupungin keskustaan, Perämeren rannalle jälleen tammikuussa. 22. LumiLinnan avajaisia juhlitaan tammikuun lopulla, lauantaina 21.1.2017. LumiLinnan portit ovat avoinna 22.1.-9.4. päivittäin 10-18 (lippukassa suljetaan klo 18).

LumiLinna-näyttely avoinna ympäri vuoden!

Ympäri vuoden avoinna oleva LumiLinna-näyttely Sisäsataman vanhassa Tullimakasiinissa (Kauppakatu 27) esittelee lumi- ja jäärakentamista sekä lumilinnojen historiaa osana Kemin talvielämyksiä.

Näyttelyn yhteydessä on myös matkamuistomyymälä, jossa on laaja valikoima paikallisia tuotteita. Näyttelyn pääsymaksu aikuisilta 9 €, lapsilta (4-11 v.) 5 €; myymälään vapaa pääsy.

shop

LumiLinna rakennetaan 2017 Kemin Mansikkanokalle. Linnalle on ajo-opasteet nelostieltä, ja navigaattoriin kannattaa naputella osoitetiedoksi Mansikkanokankatu 15. Upeasti valaistut lumi- ja jääveistokset, unohtumaton illallinen LumiRavintolassa tai yö LumiHotellissa – tervetuloa!

Aukioloajat

Lumilinna 2017

 • 22.1.-9.4.2017 päivittäin klo 10-18.

Lumilinna-näyttely

 • 13.4.-27.6.2016 Ma-Pe klo 10-16
 • 28.6.-27.8.2016 Ti-La klo 11-17
 • 28.8.2016-21.1.2017 Ma-Pe klo 11-15
 • 22.1.-9.4.2017 Päivittäin klo 11-15

Yhteystiedot

Osoite:

Kauppakatu 29
94100 Kemi

Varaukset ja lisätiedot:

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
puhelin 016 258 878 
LumiLinna-näyttely

LumiLinna-näyttely avoinna ympäri vuoden!

Ympäri vuoden avoinna oleva LumiLinna-näyttely Sisäsataman vanhassa Tullimakasiinissa (Kauppakatu 27) esittelee lumi- ja jäärakentamista sekä lumilinnojen historiaa osana Kemin talvielämyksiä. Esillä on kuvamateriaalia Linnalla järjestetyistä tapahtumista, näytelmistä ja artistivierailuista. Myös Kemissä aikanaan aloitettu ammattimainen lumirakentaminen ja sen kehittyminen sekä rakennus- ja valaistustekniikka saavat osansa. Tullimakasiinin näyttelyssä pääsee kurkistamaan muun muassa LumiHotellin huoneen tunnelmaan. Linnan maskotit Arttu ja Terttu ovat itseoikeutetusti mukana myös näyttelyssä.

Tullimakasiinissa palvelee myös matkamuistomyymälä, jossa esillä on erityisesti suomalaisia ja lappilaisia tuotteita, käsitöitä ja LumiLinnan erikoistuotteita.

Näyttely on avoinna:

 • 13.4.-27.6.2016 Ma-Pe klo 10-16
 • 28.6.-27.8.2016 Ti-La klo 11-17
 • 28.8.2016-21.1.2017 Ma-Pe klo 11-15
 • 22.1.-9.4.2017 Päivittäin klo 11-15

Näyttelyn yhteydessä on myös matkamuistomyymälä, jossa on laaja valikoima paikallisia tuotteita. Näyttelyn pääsymaksu aikuisilta 9 €, lapsilta (4-11 v.) 5 €; myymälään vapaa pääsy.

SnowCastle Exhibition
kuva: Timo Laapotti
 
Hinnat

Hinnat LumiLinna (2017)

Kertalippu

Aikuiset - 15 €
4-11 vuotiaat - 9 €
Lapset 0-3 vuotta - vapaa sisäänpääsy

Lipunmyynnissämme voit maksaa käteisellä, yleisimmillä pankki- ja luottokorteilla sekä henkilökohtaisilla Smartum- ja Tyky-seteleillä.

Opastetut kierrokset ryhmille

Suosittelemme LumiLinna-käynnin yhteyteen opastettua kierrosta, jonka kesto on noin 30 minuuttia. Opastuksen hinta on 86 euroa (max 30 hlön ryhmä). Opastus tulee varata ennakkoon. Kierroksen aikana perehdytään mm. rakentamiseen ja jäänveistoon.

LumiLinnanäyttely

Näyttely valottaa lumirakentamisen ja lumilinnojen historiaa, menneitä tapahtumia ja huippuhetkiä vanhassa tullimakasiinissa, aivan LumiLinnan kupeessa.

Aikuiset - 9 € 
Lapset 4-11 v. - 5 €
Alle 3-vuotiaat - veloituksetta

Yhteisliput näyttelyihin ja LumiLinnaan

LumiLinna & LumiLinnanäyttely

Aikuiset - 20 €
4-11 vuotiaat - 12 €

LumiLinna & Jalokivigalleria

Aikuiset - 20 €
4-11 vuotiaat - 12 €

LumiLinna pidättää oikeudet hintojen muutoksiin.

Hinnat LumiHotelli (2017)

23.1.-9.4.

 • Superior-huone kahdelle henkilölle 160 €/henkilö/yö
 • Sviitti 370 €/huone

Majoitushinta sisältää

 • Majoituksen lumihuoneessa, arktisessa makuupussissa
 • Aamiaisen
 • Aamusuihkun.

Verkkokaupassa voit tehdä majoitusvarauksen.
Halutessasi hotellin privaatisti ryhmällesi, ole hyvä ja käänny myyntipalvelumme puoleen: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.  

LumiLinna pidättää oikeudet hintojen muutoksiin.

group room

 
LumiRavintola

LumiRavintola

LumiRavintola on suljettu kaudelta 2016.

Ravintolan Jääbaarista saa kuumia ja kylmiä juotavia sekä pientä makeaa. Mikäli haluat nauttia maukkaan lounaan tai illallisen jääpöydän ääressä, huomioithan että tilaus tulee aina tehdä ennakkoon.

LumiRavintolassa on järjestetty mm. lasten syntymäpäiväkutsuja ja monia yksityistilaisuuksia. Lämpötila ravintolassa on aina noin -5 astetta, suosittelemme että pukeudut lämpimästi esim. toppapukuun ja paksupohjaisiin kenkiin.

Myös käsineet ja hattu ovat välttämättömät.

Lounasmenu tarjolla päivittäin klo 11-14 (25 €/hlö)

Karjalanpiirakka, ruohosipuli-tuorejuustoa
Kermainen kasvissosekeitto, patonkia
Lämmin omenapiirakka, vaniljakastiketta

Voit myös tilata ennakkoon ateriakokonaisuuden listaltamme. Lounaskattaus klo 13, illalliskattaus klo 19 (tilaukset kaikkiin aina ennakkoon). Muina aikoina ravintola on auki tilauksesta.

ice-restaurant-1

Hyödyllistä tietoa LumiRavintolan asiakkaille

LumiLinna sijaitsee kävelyetäisyydellä paikallisista hotelleista ja rautatie- sekä bussiasemasta. Matka lentokentältä linnaan kestää autolla n. 10 minuuttia.

LumiRavintolan aterioista voi nauttia myös ohikulkumatkalla ja mahdollisuus isonkin ryhmän ruokailuun järjestyy. LumiLinna-alueeseen kuuluvat LumiHotelli, LumiKappeli sekä LumiRavintola.

Linnan pääportti ja lipunmyynti ovat avoinna linnakauden aikana päivittäin klo 10-18.

Lämpimät WC-tilat sijaitsevat LinnanTuvassa ja ovat LumiRavintolan asiakkaiden vapaassa käytössä. Tilojen sijainnin löydät myös aluekartasta. WC-tiloissa on myös lastenhoitohuone.

LumiRavintola on avoinna päivittäin. Lounas- ja illallistilaukset tulee tehdä vähintään vuorokausi ennakkoon. Päivän lounas on tarjolla klo 11-14 (lounasmenu, ei ennakkovarauksia) Ravintolavarauksen voit tehdä verkkokaupassa. Kaikki rakennelmat on tehty lumesta tai jäästä.

Sisätilojen lämpötila hotellissa ja ravintolassa on noin -5 ˚C ulkolämpötilasta riippumatta. Ravintolaan on hyvä pukeutua lämpimin talvivarustein (toppapuku, talvikengät, käsineet sekä hattu). LumiRavintolan tilat ovat täysin savuttomia. Lisää kysymyksiä ja vastauksia LumiRavintolasta Usein kysytyissä kysymyksissä.

LumiLinnaan tulo on helppoa. Navigaattoriin osoitteeksi kannattaa laittaa Kauppakatu 29, Kemi, jolloin pääset linna-alueen pääportille.

menu

LumiRavintolan menut

PERÄMEREN ERIKOINEN 46 eur
Kasviskeitto
***
Linnan kalanyytti
  lohta, ahventa, perunaa, tomaattia ja sitruunakastiketta
***
Mansikkamousse


RITARIN MENU 46 eur
Kasviskeitto
***
Broilerinyytti
  broilerin filettä, riisiä, sipuli-paprikaa ja savuporo-juustokastiketta
***
Lämmin omenapaistos, vaniljakastiketta


LINNANNEIDON KASVISHERKKU 46 eur
Kasviskeitto
***
Kasvisnyytti
  paprikaa, parsakaalia, perunaa, sitruunakastiketta
***
Lämmin mustikkakukko, vaniljakastiketta

SISÄSATAMAN MAKUPALAT 53 eur
Kasviskeitto
***
Meri-Lapin Karitsanyytti
  karitsankäristystä, perunamuusia, porkkanaa,
  valkosipulikastiketta ja pihlajanmarjahyytelöä
***
Linnan suklaakakku


LINNANPIDOT 53 eur
Kasviskeitto
***
Poronfilenyytti
  poron filettä, perunaa, juureksia, puolukkaa ja riistakastiketta
***
Mansikkamousse

Kaikkiin annoksiin sisältyy talon vaalea leipä ja yrttilevite. Lämpimät annokset tarjoillaan nyytissä. Annokset ovat vähälaktoosisia, erikoisruokavaliot tilauksesta. Kysy ryhmämenuista myynnistämme: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

LumiRavintolan juomat

Ravintolan tervetulodrinkkien erikoisuuksia ovat jääkuksasta tarjoillut juomamme. LumiLinnan jääbaarin suosikkijuomat ovat lämmin kaakao ja suomalainen glögi. Listalta löytyy toki myös kylmiä juomia. Ravntolassa on A-oikeudet.

 
LumiHotelli

LumiHotelli

LumiHotelli on suljettu kaudelta 2016.

LumiHotellissa on eri kokoisia huoneita, joissa voi yöpyä yksin, kaksin tai suuremmallakin ryhmällä. Hotellissa on vuodepaikkoja 48.

LumiHotellin huoneet on tehty kokonaan lumesta. Raikas, keskimäärin -5°C asteinen hengitysilma takaa makeat unet sängyssä, jossa yöpyjää pitää lämpimänä muhkea makuupussi. LumiHotellissa yöpyminen tarjoaa ikimuistoisen unielämyksen.

LumiHotelli-yöpymiseen kuuluu lämpimässä LinnanAitassa nautittava aamiainen. Aamiaisen jälkeen yöpyjille tarjoutuu mahdollisuus aamusuihkuun. Verkkokaupassa voit tehdä majoitusvarauksen.

Hotel corridor 2013

LinnanAitta

LumiHotellin asiakkaat voivat istua iltaa lämpimässä LinnanAitassa. Eksottisen yöpymiskokemuksen voi täydentää illallisella LumiRavintolassa, jääpöytien äärellä.

Päiväseltään poikkeaville LinnanAitan kahvila ja myymälä ovat myös miellyttävä lisä LumiLinna-vierailuun. Tuvassa esitetään Linnan rakentamista esittävää dvd:tä.

LinnanAitassa on matkatavaroiden säilytyshuone. Suosittelemme ottamaan huoneeseen mukaan vain välttämättömät varusteet.

Hinnat LumiHotelli ja Olokolo (2017)
23.1.-9.4.2017

 • Superior kahden hengen huone / Olokolo 160 €/henkilö/yö
 • Sviitti / Olokolo sviitti 370 €/huone/yö

Majoitushinta sisältää

 • Majoituksen lumihuoneessa arktisessa makuupussissa tai webastolla lämmitetyssä Olokolossa
 • Aamiaisen
 • Aamusuihkun

Halutessasi hotellin privaatisti ryhmällesi, ole hyvä ja käänny myyntipalvelumme puoleen: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

LumiLinna pidättää oikeudet hintojen muutoksiin.

Yöpyjien kokemuksia

Tuhannet yöpyjät ovat nähneet unia LumiHotellissa.
Tässä vain muutama kertomus ikimuistoisesta yöstä.

Hotellihuone

"Olemme nähneet paljon, mutta LumiLinna on lomamme kohokohta! Todellinen mestariteos! Onnittelut! Ruoka oli herkullista ja toivomme nukkuvamme LumiHotellissa hyvin ja lämpimästi."
-Kaksi hotellivierasta Belgiasta

"Olemme viettämässä kuherruskuukautta Lapissa. Ensimmäisen yön vietämme Kemin LumiLinnassa ja kaikki näyttää upealta! Alku lupaa hyvää loppulomaamme ajatellen. Kiitos!"
-Hotellivieraat Hollannista

"Ulkona on kylmä ja pimeä talvinen yö, mittari näyttää -30 astetta. Edessä kohoaa LumiHotelli ja ilma tuntuu lämpimältä ulkoilman jälkeen astuttaessa sisään huoneeseen. Huone on kuin pieni pesä lumen sisällä, eikä ulkoa kuulu hiiskahdustakaan kun katselen revontulenhohtoista kangasta makuupussiin kaivautuneena. Vaikka huoneen viileä ilma hieman nipisteleekin nenänpäätä, on lämmin olla. Aamulla herään virkistyneenä ja puen makuupussissa lämpimänä säilyneet vaatteet ylle ja suuntaan kohti LinnaTupaa aamupalalle ja sieltä saunaan. Kylläpä raikas ilma onkin tehnyt nälkäiseksi!"
-Hotellivieras Suomesta

Hyödyllistä tietoa LumiHotellissa yöpyjille

LumiLinna sijaitsee kävelyetäisyydellä hotelleista sekä rautatie - ja bussiasemasta. Automatka lentokentältä Linnalle kestää n. 10 minuuttia.

LumiHotelliin sisäänkirjautuminen on mahdollista klo 10.00 alkaen. Huoneet ovat asiakkaiden käytössä LumiLinnan sulkeuduttua. Majoittuminen tapahtuu yleensä klo 21 jälkeen, jolloin huoneisiin siirrytään nukkumaan. Uloskirjautuminen tapahtuu aamulla klo 9.00 mennessä.

Illalla klo 18.00 ja aamulla klo 10.00 välisenä aikana hotelliasiakkaat käyttävät pääportin sijasta hotellin porttia LinnanAitan päädyssä. Henkilökunta avaa tarvittaessa portin ovikellon soitolla.

LumiRavintola on avoinna päivittäin. Lounas- ja illallistilaukset tulee tehdä vähintään kaksi vuorokautta ennakkoon. WC-tilat sijaitsevat lämpimässä Linnantuvassa ja ovat LumiHotellin asiakkaiden vapaassa käytössä. Aamiainen tarjoillaan LinnanTuvassa klo 7.00– 9.00. Kaikki rakennelmat on tehty lumesta tai jäästä. Sisätilojen lämpötila hotellissa ja ravintolassa on noin -5 ˚C riippumatta ulkolämpötilasta.

LumiLinna vierailulle on hyvä pukeutua lämpimin talvivarustein. Makuupussit on suunniteltu arktisiin olosuhteisiin soveltuviksi ja niissä on vaihdettava fleece-lakana. Suositeltava yöpymisvaatetus: pipo, sukat ja pitkät alusvaatteet. Nukkumaan mennessä ulkovaatteet asetellaan makuupussin ja sängyn väliin, jossa ne säilyvät lämpimänä yön yli ja ovat aamulla huoneenlämpiminä takaamassa ikimuistoisen herätyksen. Makuupussin käyttöneuvoja ja muita käytännön vinkkejä saat henkilökunnaltamme joka ilta LinnanAitalla järjestettävässä majoitusinfossa!

Laukkuvarasto sekä pukutilat sijaitsevat LinnanTuvassa. Huoneeseen ja Olokoloon suositellaan otettavaksi mukaan vain välttämättömimmät tarvikkeet. LumiLinnan aukioloaikoina huoneet ovat avoinna yleisölle. Suomen ulkopuolelta tulevat vieraat tarvitsevat passinsa majoituskorttia täytettäessä. Tupakointi on kiellettyä hotellihuoneissa, Olokoloissa ja LumiRavintolassa.

Hotelli on varustettu savunilmaisimilla ja hälytys kuullaan kaikkialla linnassa. Käytävät ja uloskäynnit on merkitty opastein ja turvavaloin. Hotellin turvallisuutta tarkkaillaan ja tarvittaessa tehostetaan kauden aikana. Henkilökuntamme opastaa mielellään myös turvallisuusasioissa.

Lisää kysymyksiä ja vastauksia LumiHotellista Usein kysytyissä kysymyksissä.

 
Olokolo

Olokolo

Majoitu tähtitaivaan alla – lämpimästi ja mukavasti 1-2 hlön Olokolossa. LumiLinnan muurien rajaamalle alueelle sijoitetut lämpimät Olokolot tarjoavat mahdollisuuden nukkua lämpimässä makuupussissa pehmeiden lampaantaljojen päällä, ylläsi lasikatto ja pohjoinen yötaivas – onnekkaimmat voivat nähdä myös revontulet!

Majoitushinta sisältää LumiLinnan pääsylipun, yöpymisen, aamiaisen ja aamusuihkun. Lisäpalveluna esimerkiksi kolmen ruokalajin illallinen LumiRavintolassa.

Majoitushinnat Olokolo (2017)
23.1.-9.4.2017

Single  Olokolo   210 € / henkilö/yö 
Double Olokolo  160 € / henkilö/yö

Majoitushinta sisältää

 • majoituksen webastolla lämmitetyssä Olokolossa
 • aamiaisen
 • aamusuihkun
 • verkkokaupassa voit tehdä majoitusvarauksen.

LumiLinna pidättää oikeudet hintojen muutoksiin.

Silence of the Northern Sky

Lämmin Olokolo tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tarkkailla pimenevää tähtitaivasta mukavasti ja rennosti Mansikkanokalla, aivan meren rannalla. Olokoloissa on läpinäkyvä katto ja erinomainen näkymä yötaivaalle. Olokolo on käytettävissä kolmen tunnin ajan klo 21-01 välisenä aikana.

Saatavuus: Ma-la 28.12.2016-22.1.2017
Kesto: Olokolo käytettävissä 3 h
Hinta: 70 €/Olokolo, max 2 hlöä
Minimi: 1 hlö
Varaus vähintään 1 vrk ennen.

Olokolo-ajelut

Olokoloajelu on ylellinen tapa nauttia talvisesta luonnosta. Moottorikelkan vetämässä Olokolossa pääset lämpimästi ja mukavasti liikkumaan jäälle ja tutustumaan Perämeren alueen talveen. Pitemmillä safareilla jäällä pidetään jaloittelu- ja kuvaustauko. Olokolo-safarille voi osallistua 1-2 aikuista ja 1-2 lasta / Olokolo.

Lyhyet Olokolo-ajelut kestävät n. puoli tuntia, ja pitempi Olokolo-safari 1,5 tuntia. Olokolo-ajelut toteutetaan sään salliessa.

Olokolo revontuli

Olokolo sleepers

Olokolo and snowmobile

 
LumiKappeli

LumiKappeli

LumiLinnan kappelista on sen yli pitkän historian aikana tullut yleisön kestosuosikki.

LumiKappelissa on hyvä hiljentyä ja rauhoittua. Kappeli on ekumeeninen, kaikkien kirkkokuntien käytössä ja se toteutetaan yhteistyössä Kemin seurakunnan kanssa. Kappelissa on järjestetty vihki-, kaste- sekä muita kirkollisia tilaisuuksia. Vuosien mittaan LumiKappelissa on vihitty avioliittoon kymmeniä pareja ympäri maailman.

Useampi lapsi on saanut nimensä LumiKappelissa.
Kappelissa on n. 20 istumapaikkaa, perällä seisomapaikkoja.

Chapel 2015 from door
Weddings 2015
 
LinnanAitta

LinnanAitta

LinnanAitta palvelee LumiLinna-kaudella kahvilana ja baarina. Myös LumiHotellin reception ja aamiainen ovat LinnanAitalla. Avoinna 24h Lumihotellin asiakkaille.

LinnanAitan tuotevalikoimaan kuuluu niin suolaisia kuin makeitakin kahvileipiä, kuumia ja kylmiä juomia, makeisia jne. Aitalla palvelemme paikan päällä (ei ennakkovarauksia); isommille seurueille suosittelemme LumiRavintolaa ja ennakkovarauksen tekemistä.

CastleLounge2pieni
 
Viikko-ohjelma

Viikko-ohjelma Kemissä talvella 2016-17

Voit varata viikko-ohjelman tuotteet verkkokaupastamme valitsemalla kohteeksi LumiLinnan.

 
Aktiviteetit

Aktiviteetteja

Hurjat lumiliukumäet

LumiLinnassa viihtyvät isot ja pienet - ulkona oleva tuubiliukumäki takaa hurjat vauhdit isommille, ja perheen pienimmät puolestaan voivat lasketella lasten pikkumäissä. Mäki on asiakkaiden vapaasti käytettävissä!

Arttu ja Terttu

Arttu ja Terttu tulevat jälleen! Linnanhenki Arttu on ollut linnanvieraiden ilona ensimmäisestä LumiLinnasta lähtien. Arttu on kotoisin kaukaisesta, ikilumisesta laaksosta, jossa hän asuu puolisonsa Tertun ja pariskunnan piiperoisten paaperoiden, Pilven ja Pyryn kanssa.

Lumipalloperhe asuu valkoisessa laaksossaan muun ajan vuodesta, mutta aina LumiLinnan porttien auetessa myös Arttu ja Terttu ovat paikalla.  
"Emme jättäisi LumiLinnaa väliin mistään hinnasta, odotamme aina innolla pääsevämme leikkimään mahdottoman mukavien lasten kanssa LumiLinnassa."
"Niin, Arttu on jo juhannuksena niin innoissaan, että hänet on pakko istuttaa välillä hankeen viilentymään", säestää Terttu.

Olokolo-safari

Nauti ylellisestä elämyssafarista lämpimässä Olokolossa, jota moottorikelkka ja opas kuljettavat meren jäällä. Puolentoista tunnin safarin aikana voit nauttia kevättalvisesta auringosta tai ihailla öistä tähtitaivasta - onnekkaina iltoina jopa revontulineen. Lisätietoja myyntitoimistosta Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. .

Kickslide-potkuriajelu

Vuokraa kevyt ja nopea kickslide, ja testaa potkuvoimasi lumella tai jäällä!

Hiihtäen aurinkoladuille!

Perinteisillä suksilla Perämeren jäälle - kevätaurinko hohtaa ja lämmittää, ja latu vie! LumiLinnan edustalta lähtee hyvin hoidettu julkinen latuverkosto, reittivaihtoehtoja laavuineen on useita.

Pilkille - antaako Ahti ahvenia?

Perämeren jääkansi tarjoaa loistavat mahdollisuudet talvipäivän viettoon pilkkien. Jos omat pilkit eivät ole mukana, kysy meiltä lisää - opastetut pilkkituokiot myös ensikertalaisille!

 
Usein kysyttyä

Usein kysyttyä LumiLinnasta

Usein kysyttyä - LumiLinnan rakentaminen

Rakennetaanko LumiLinna joka vuosi?

Kyllä. Rakentaminen aloitetaan aina joulukuussa, heti kun säät sallivat lumen tekemisen eli kun lämpötilä on yhtäjaksoisesti vähintään -7 astetta. Rakentaminen kestää keskimäärin 6 viikkoa, avajaisia juhlitaan aina tammikuun lopussa. Linna on avoinna huhtikuun alkuun saakka, jonka jälkeen aurinko lämmittää jo niin että rakenteet kärsivät merkittäviä kosmeettisia vaurioita.

Onko LumiLinnassa tukirakenteita?

Ei. Kun Linnaa rakennetaan, käytetään muotteja joiden päälle lunta tykitetään. Kun lumi on jähmettynyt, muotti poistetaan.

Mitä LumiLinnalle tapahtuu kun se suljetaan?

Toisin kuin yleensä luullaan, Linnan rakenteet kestäisivät paljon pidempään kuin huhtikuun alkuun. Kun Linna suljetaan, rakenteet murskataan jotta ne sulaisivat nopeammin. Aika ajoin lumia pukataan kauhakuormaajalla rantapenkereelle josta lumi sulaa mereen. Toukokuun puolivälissä koko Linna-alue on tyhjä ja kesäravintolat aloittavat kesäsesongin valmistelut.

Mistä jääveistosten jää on hankittu?

Jää, samoin kuin koko rakentamiseen käytettävä lumi tulee viereisestä Perämerestä. Merivedestä tehdään tykkilunta ja merestä nostettavasta jäästä tehdään niin ravintolan pöydät kuin kaikki Linnan jääveistokset.

Usein kysyttyä - LumiHotelli

Onko LumiHotellissa majoittunut ketään?

Kyllä, LumiHotellissa on majoittunut tuhansia ihmisiä. Joka vuosi arktisen elämyksen kokee 1 000 - 1 400 asiakasta, lähes 40:stä eri maasta!

Miten huoneissa tarkenee nukkua?

Huoneen lämpötila on noin -5 astetta. Ilta-aikaan, Linnan porttien jo sulkeuduttua hotellihuoneita valmistellaan majoittujille. Huoneeseen viedään arktinen makuupussi, jonka sisällä on fleecepussi. Makuupussi on niin lämmin, että majoittuja tarvitsee vain ohuet aluvaatteet, sukat ja pipon. Omat vaatteet asetellaan makuupussin ja sängyn väliin.

Usein kysyttyä - LumiRavintola

Mitä ravintolassa tarjotaan ja onko ruoka lämmintä?

LumiRavintolan ruoka on aina lämmintä – sekä maukasta! Ruokalautasen alle katetaan aina puinen lautanen, joka estää jääpöydästä hohkavan kylmän tarttumisen ruokalautaselle. Pienempään nälkään ravintolasta löytyy suolaisia piirakoita. LumiRavintolan ruokalistan löydät näiltä sivuilta.

Voiko kuka tahansa tulla syömään?

Kyllä, LumiRavintolassa voivat aterioida yksittäiset asiakkaat sekä ryhmät. Huomioithan, että ravintolavaraus tulee tehdä ennakkoon, teet sen helpoiten verkkokaupassamme.

Onko LumiLinnassa muita ruokailupaikkoja kuin LumiRavintola?

LumiLinna-alueella on lämmin LinnanAitta, jossa toimii kahvila ja baari. Kahvilassa voi nauttia pientä purtavaa ja myös lounasta päivittäin klo 11-16.

Usein kysyttyä - LumiKappeli

Voiko LumiKappelissa mennä oikeasti naimisiin?

Kyllä. LumiKappeli toteutetaan yhteistyössä Kemin seurakunnan kanssa ja joka vuosi kappeli vihitään virallisesti käyttöön. Kappeli on ekumeeninen eli kaikkien kirkkokuntien käytössä. Jo useat kymmenet parit ovat purjehtineet avioliiton satamaan LumiKappelissa.

Onko LumiKappelissa kastettu lapsia?

Kyllä. Kastetilaisuus on mahdollista järjestää Linnan kappelissa helmi-maaliskuussa.

 
 

Ajankohtaista

 
 
copyright © 2015 www.visitkemi.fi - oikeudet muutoksiin pidätetään tel. +358 16 258 878 | Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
keminmatkailusampolumilinna